fbpx

Hvorfor satse på nettbutikk?

Imran Ahmed Aftab

Daglig leder

Vurderer du å starte nettbutikk? Les 5 grunner til å starte nettbutikk.
Driver du en fysisk butikk, og vurderer å satse på salg via nettbutikk? Nettbutikker har blitt en viktig salgskanal for mange bedrifter, og for fysiske butikker kan en nettbutikk bidra til økt omsetning, merkevarebygging, bedre kundeservice og økt lønnsomhet. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hvorfor fysiske butikker bør vurdere å satse på salg via nettbutikk.

Kundene dine er på nett
Det har vært en vekst i netthandelen gjennom flere år. Korona pandemien førte til en ytterligere økning i denne veksten. Ifølge SSB handler hele 79% av nordmenn mellom 16 og 79 år på nett. Grunnen til dette er at det er tidsbesparende og ikke minst enklere å handle på nett. Med lynrask levering og «betal senere» løsninger er det blitt til en no-brainer å handle på nett for norske forbrukere.

Åpent døgnet rundt
En nettbutikk gir deg mulighet til å være åpen døgnet rundt, noe som gir kundene dine muligheten til å handle når og hvor det passer dem best. For det er ofte slik at både kunder fra både forbruker- og bedriftsmarkedet ønsker å handle varer etter du har stengt, da er det veldig nyttig å ha en løsning som lar dem gjøre det.

Driv kundene til den fysiske butikken
Nettbutikken kan bidra til å drive kunder til den fysiske butikken, da kunder får oversikt over varelageret deres. Det er også mange kunder som ønsker å se på produktene på nett, før de bestemmer seg for å besøke butikken for å kjøpe dem.

Effekten av markedsføringen kan måles
Når man markedsfører nettbutikken på digitale plattformer er markedsføringen målbar, det vil si at du kan se hvilke kampanjer som fungerer best, hvilke sider kundene besøker mest, hvilke produkter som selger best og mye annet. Du har også mulighet til å følge kundenes kjøpsprosess fra start til slutt. Dette gir mulighet for å justere markedsføringen etter hva som fungerer best og dermed få mest mulig ut av markedsføringsbudsjettet. Dette kan være spesielt nyttig for små butikker som ikke har mye å rutte med når det kommer til markedsføring. Ved å bruke dataene som samles inn fra nettbutikken, kan du også lage mer målrettede kampanjer som har større sannsynlighet for å treffe kundene dine.

Det er ikke dyrt eller vanskelig å sette i gang.
Det er verken dyrt eller vanskelig å sette i gang med nettbutikk. Man kan faktisk sette opp en nettbutikk selv for så lite som et par hundre kroner i måneden. Men det kan ta lang tid å få en grei nettbutikk opp å gå. Hvis du derimot velger å investere litt penger i det kan man få en god nettbutikk løsning som selger. Nå til dags kreves det heller ikke mye teknisk kunnskap, da mye av prosessen rundt ordre er automatisert. Når nettbutikken er opp å går, trenger du bare å pakke ordrene og sende de til kunden.

La Alpha Studio bistå deg med nettbutikk
Etter å ha lest denne artikkelen lurer du sikkert på hvordan du kan sette i gang? Det er bare å fylle ut skjemaet nedenfor eller ringe, så tar vi en uforpliktet nettbutikk-prat!

Kom i gang!

Har du et prosjekt som du ønsker å komme i gang med? Fyll ut skjemaet nedenfor, så tar vi kontakt med deg!