fbpx

Hvordan bruke video i markedsføringsstrategien din

Del innlegget!

Visste du at det er 64% mer sannsynlig at en kunde kjøper et produkt på nettet etter å ha sett en video om det? Videomarkedsføring har i de siste årene blitt stadig mer populært ettersom flere og flere bruker mesteparten av fritiden sin på sosiale medier og øynene våre trekkes mer og mer mot video.

I denne artikkelen går vi gjennom hvordan videomarkedsføring fungerer, hvilke programvarer som er ute i markedet og hvordan du kan bruke det i bedrift.

Det fine med video er at det passer i alle stadier av kundereisen, fra merkevare videoer øverst i trakten og ned til instruksjonsvideoer for kunder som trenger support. Bruk av video i din markedsføring kan være effektivt, samtidig som det kan bidra til en høy konverteringsrate.

Hva er videomarkedsføring
Først å fremst, hva er egentlig videomarkedsføring? I videomarkedsføring tar bedrifter i bruk video for å promotere eller markedsføre produkt, tjeneste, eller merkevare. Disse videoene lastes opp til flere plattformer, inkludert bedriftens nettside og sosiale medier for distribusjon og eksponering. Hele 54 % av forbrukere ønsker å se videoer fra merkevarer, noe som er høyere enn noen annen innholdstype.

Hvordan bruke video på Sosiale medier
Video kan brukes til mye! Det kan for eksempel brukes til å generere leads, rekruttering, formidle informasjon eller for å skape engasjement.

På sosiale medier fungerer enkelte type videoer bedre enn andre. Vi har sett at informative intervjuer, eller spørsmål og svar, er en fin måte å engasjere publikum og svare på deres brennende spørsmål. Dette kan være forhåndsinnspilte videoer eller live sendinger dedikert til spørsmål og svar.

«Behind the scene» videoer fungerer også utmerket på sosiale medier. Dette går ut på at en ansatt i bedrifter viser hvordan en vanlig dag på jobben er. Dette kan være fint både ved rekruttering og merkevarebygging.

Sosiale medier slik som, YouTube, Facebook, Instagram, Linkedin, TikTok og Snapchat egner seg godt for videoinnhold, men det er lurt å velge ut noen få plattformer til å begynne med, som passer bedriften best, basert på målgruppe og det som skal formidles. For enkelte målgrupper vil enkelte sosiale medier fungere bedre, og nå målgruppen bedre enn andre.

Videoer på sosiale medier oppdages vanligvis organisk. På Facebook, Twitter, Instagram og TikTok er det mer sannsynlig at kunder snubler over en video mens de blar gjennom feeden sin.

Interaktive video flows
En annen god måte å bruke video på er ved å embedde det på bedriftens nettside. Nå finnes det mange programmer som lar deg lage interaktive videoer for nettsiden. Vår favoritt blant disse er Video Ask, som lar deg lage en video flow hvor kunder kan svare på spørsmål underveis, som tilslutt leder til lead generation, tilbakemeldinger og kundeengasjement.

Eksempler på videoer på en nettside kan være forklaringsvideoer, velkomstvideo og informasjonsvideoer.
Videoinnhold holder besøkende engasjert og overbeviser dem om å kjøpe produktet ditt eller benytte seg av tjenesten din.

Stepp opp e-post gamet!
I likhet med nettstedet kan video også embedes i e-poster ved brukt av f.eks. Live Card.
Dette er en fin måte å steppe opp epostmarkedsføringen din på, samtidig som du skiller deg ut i fra mengden! Hvis du har ordet “video” i e-post emnefeltet kan du øke åpningsraten med 6% og Klikkfrekvensen med 65 %

Hvorfor bruke video i markedsføring?
Det sies at et bilde er verdt tusen ord, så hvor mange ord tror du videoer er verdt? Minst 10.000, ikke sant?

Videoer er det neste steget i å engasjere publikum på sosiale medier. Bilder er det mest populære medieinlegget på Instagram. Men videoer har 49 % mer engasjement enn bildeinnlegg. Disse tallene indikerer at videoer kan hjelpe deg med å øke merkevarens synlighet og engasjement.

Kunden vil se video
De beste resultatene kommer fra å gi kundene det de ønsker. Mer enn 54 % av kundene ønsker å se videoer fra merkevarer fremfor andre innholdstyper (som e-post, bilder og bloggartikler).

Søkemotorer elsker videoer
Video blir sett på som innhold av høy kvalitet, da besøkende bruker mer tid på nettsiden din. Så lenge en video er optimalisert skikkelig kan dette gjøre underverket for søkemotoroptimalisering.

Øke Konverteringsraten
Ved å ha en video på landingssider kan konverteringsraten øke med så mye som 80 %.

Hvordan komme i gang med video markedsføring
Etter å ha lest alt dette lurer du sikkert på hvordan du skal komme i gang?
Du kan booke en gratis 20 minutters effektiv strategi samtale, hvor vi går igjennom dine mål og hvilke kanaler som passer for din bedrift. Vi kan også gå igjennom hvilke programmer du bør sjekke ut for å komme i gang.

Hvis du er ivrig å ønsker å komme i gang med en gang er det bare ta frem mobiltelefonen og begynne. For de fleste bedrifter kreves det imidlertid at filmen er av riktig kvalitet og at budskapet er tydelig. Og som med all markedsføring, må du tilpasse videoen din til målgruppen og hvor de er i kjøpsprosessen. Det skal vekke interesse og svare på spørsmål som målgruppen har i de ulike trinnene. Lykke til!

Kom i gang!

Har du et prosjekt som du ønsker å komme i gang med? Fyll ut skjemaet nedenfor, så tar vi kontakt med deg!